Ergocoach

Elke organisatie heeft BHV-ers en preventiemedewerkers. Waarom geen Ergocoaches?

Ergocoaches zijn je eigen medewerkers die opgeleid zijn in het herkennen van arbeidsgerelateerde klachten en het verminderen van fysieke belasting op de werkvloer door aandacht te geven aan ergonomie, werktechniek en gedragsverandering. Indien gewenst komt ook verzuim, re-integratie, leefstijl en vitaliteit aan bod. Elke opleiding is maatwerk. Aeflex is onder andere actief in het openbaar vervoer, kantoor- en de productieomgeving.

De Ergocoach levert een positieve bijdrage aan het duurzaam inzetbaar houden van hun collega’s en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en –comfort. Uitval ten gevolge van fysieke klachten wordt eerder gesignaleerd en verzuim beter begeleid.

Ergocoach fysieke belasting
Training speciaal bestemd voor medewerkers die te maken hebben met fysiek werk, zoals de zorg, productieomgeving, vervoer en de bouw.

Leerdoelen
Herkennen, voorkomen en verminderen van fysieke arbeidsgerelateerde klachten door middel van praktische kennis over ergonomie, anatomie en fysiologie.

Kennis vergroten van wet- en regelgeving m.b.t. fysieke belasting in de productieomgeving.

  • Tiltechniektraining
  • Gezond leven en eten bij ploegendiensten
  • Energie en slapen bij ploegendiensten
  • Praktische coaching en instructie op de werkplek zelf

 

Ergocoach beeldschermwerk
In een praktische training leer ik je medewerkers alles over het inrichten en afstellen van de beeldschermwerkplek. Aan het einde van de training kan de Ergocoach zelfstandig een beeldschermwerkplek afstellen, collega’s adviseren over een gezonde werktechniek en dynamisch werken en advies geven over bewegen en preventie. Ook besteed ik aandacht aan het herkennen van arbeidsgerelateerde klachten (KANS/RSI) en hoe deze te voorkomen.

Ergocoaches zijn van grote waarde. Peer-to-peer interventies zijn effectief door de brede draagkracht en de kennis van de organisatie. Daarnaast is een Ergocoach altijd beschikbaar bij jou op de werkvloer.

© 2016 ÆFLEX